Ouderraad

Als groep van enthousiaste en betrokken ouders/verzorgers vormen wij de ouderraad van De Kyckert, ook wel OR genoemd. In samenspraak met het schoolteam geven wij invulling aan activiteiten die op school plaatsvinden. Ons doel is om het plezier van de leerlingen op school te  bevorderen door feestelijke, educatieve of culturele activiteiten mee te organiseren en te financieren.
Activiteiten

Gedurende het hele schooljaar vinden er verschillende activiteiten plaats. Deze worden volledig betaald met uw ouderbijdragen, omdat deze een extra aanvulling zijn op de jaarplanning:

 • Dag van de Leraar
 • Lekkernijen
 • Aankleding
 • Sinterklaas met Schatkamer
 • Kerst
 • Verkoeling bij Koningsspelen
 • Paasontbijt
 • Theater tijdens Kyckertfeest
 • Première avond groep 8

 

Alleen met uw ouderbijdrage blijven de kinderen genieten van alle extra’s

De activiteiten van de ouderraad vullen de schoolplanning extra aan. Ze behoren dus niet tot het reguliere lesprogramma en worden dus ook niet door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vergoed. Zolang u allemaal de vrijwillige ouderbijdrage betaalt, kunnen wij de extra’s voor de kinderen blijven organiseren:

 • €25 per kind voor een heel schooljaar of €12,50 als uw kind start op of na 1 maart
 • Online betaling: https://www.dekyckert.nl/ouders/betaling-ouderbijdrage
 • IBAN NL77INGB0003880380 t.n.v. Stichting Ouderactiviteiten De Kyckert, o.v.v. de naam en groep van uw kind(eren)

 

Regelingen via gemeentes Westland en Rijswijk

Gemeentes hebben verschillende regelingen waaruit de ouderbijdrage kan worden betaald, zoals de Westlandpas via gemeente Westland klik hier en gemeente Rijswijk, klik hier. Als u een deze regeling heeft, hoeft u alleen maar een foto van een dergelijke pas te sturen Sander Meijer via directie@dekyckert.nl of Social Schools.

Kunt u door andere persoonlijke omstandigheden niet betalen? Ook dan bent u van harte welkom om dit te bespreken.

 

Op zoek naar een penningmeester…

…die een waardevol lid is van de ouderraad (OR). Zij/hij beheert de gelden van de ouderbijdrage, stelt een begroting en jaarverslag op. Heeft u affiniteit met cijfers en wilt u met het enthousiaste team van de OR activiteiten mogelijk maken, dan vertelt onze huidige penningmeester u daar graag meer over. Mail ons via orkyckert@gmail.com!

 

Kom ook helpen op school

Uw inzet is onmisbaar bij veel activiteiten; vele handen maken immers licht werk. Dus wij horen het graag als u soms kunt meehelpen. Vaak vindt uw kind het ook nog eens leuk om te weten dat u op school bezig bent!

Mail naar orkyckert@gmail.com. U krijgt dan automatisch bericht wanneer wij uw hulp kunnen gebruiken. Per oproep kunt u aangeven of u tijd hebt.

Uiteraard zijn naast moeders, vaders, verzorgers ook oma’s, opa’s, ooms en tantes van harte welkom!

 

Contact met elkaar

Of u nou een van de 6 overleggen per jaar wilt bijwonen, een vraag heeft of een enkele keer wilt meehelpen bij activiteiten, neem gerust contact met ons op. Wij zijn rond het schoolplein te vinden ;) of u stuurt een mail via orkyckert@gmail.com.

Via de nieuwsbrief van school houden wij u op de hoogte. Wij horen graag van u!

 

Hartelijke groet,

 

Berna Kaynak

Duygu Senol

Ellen van Es

Nuray Turan Koç, penningmeester

Sharmila B., secretaris

Sarina Alihoesen

Zarina Sadal, voorzitter

….. (plek voor een penningmeester)

Download