Ouderraad

De ouderraad (OR) is een groep enthousiaste betrokken ouders/verzorgers van kinderen op De Kyckert. In samenspraak met het schoolteam geven wij invulling aan activiteiten die op school plaatsvinden. Ons doel is om het plezier van de leerlingen op school te  bevorderen door feestelijke, educatieve of culturele activiteiten mee te organiseren en te financieren. Deze activiteiten worden betaald uit uw ouderbijdrage. Ongeveer zes keren per schooljaar hebben we een openbaar overleg om bovenstaande zaken te bespreken.
Activiteiten

Ondanks de huidige maatregelen vanwege het coronavirus voor basisscholen, blijven we, in aangepaste vorm, bijgedragen aan diverse speciale momenten op school. Zo zetten we het schoolteam in het zonnetje tijdens de wereldwijde viering van de Dag van de Leraar. Natuurlijk staat de maand december in het teken van feestelijkheden, vanwege Sinterklaas en Kerst. Hierbij regelen wij lekkernijen, fraaie aankleding, presentjes voor de groepen en een heuse schatkamer voor de onderbouw. Tijdens de koningsspelen is er lekkers voor de kinderen. Met het Pasen-/lenteontbijt zorgen we dat de kinderen gezamenlijk kunnen smullen van een feestelijk en smakelijk ontbijtje. Het gehele jaar door waken we ervoor dat de school passend gedecoreerd is voor ieder seizoen. Uiteraard zijn er meer activiteiten waar we aan bijdragen, hierover wordt u regelmatig geïnformeerd via de nieuwsbrief van school.

 

De activiteiten en extra’s beschouwen de leerlingen als een van de hoogtepunten van het schooljaar. En dat is precies wat wij willen; bijdragen om hun schooltijd onvergetelijk maken!

 

Uw bijdrage aan de activiteiten

De activiteiten die de ouderraad samen met school organiseert zijn extra. Deze gebeurtenissen behoren niet tot het reguliere lesprogramma en worden dus ook niet door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vergoed. Deze activiteiten worden betaald uit uw vrijwillige ouderbijdrage. De hoogte van de ouderbijdrage voor het schooljaar 2021/2022 is €25 per kind. Als uw kind op of na 1 maart 2022 op onze school start zijn de kosten €12,50 per kind.

 

Betaling

U kunt de Ouderbijdrage (€25 of €12,50 per kind) middels iDeal betalen via:

https://www.dekyckert.nl/ouders/betalingen  of op IBAN rekeningnummer NL77INGB0003880380

t.n.v. Stichting Ouderactiviteiten De Kyckert, o.v.v. de naam en groep van uw kind.

 

Ooievaarspas of andere regeling

Neem contact op met de directie wanneer u gebruik maakt met van de Ooievaarspas of een andere (Westland-gerelateerde) regeling. Zij helpen u bij het ontvangen van uw ouderbijdrage bij de gemeente.

Kunt u door persoonlijke omstandigheden niet betalen? Ook dan bent u welkom om dit te bespreken met de directie.

 

Uw inzet bij activiteiten

Bij veel van de ouderraad activiteiten is de inzet van ouders/verzorgers onmisbaar; vele handen maken immers licht werk. Dus wij horen het graag als u hier en daar een gaatje kunt vrijmaken in uw drukke agenda om op school te komen helpen. Vaak vindt uw kind het ook nog eens leuk om te weten dat u op school bezig bent. Dat geldt natuurlijk zowel voor moeders, vaders, verzorgers, oma’s als opa’s.

 

Contact

Mocht u nog vragen, spreek ons dan gerust aan, mail naar orkyckert@gmail.com of kijk op https://www.dekyckert.nl/ouders/ouderraad.

 

Hartelijke groet,

Zarina Sadal, voorzitter

Nuray Turan Koç, penningmeester

Sharmila B., secretaris

Sarina Alihoesen

Richelle de la Combe

Ellen van Es

Download