Passie & Plezier

Op de Kyckert vinden we het belangrijk dat kinderen met plezier kunnen leren.
Wanneer kinderen betrokken zijn en wij betekenisvol onderwijs bieden, dan zullen de kinderen met plezier leren.  Kinderen kunnen dan hun talenten ontdekken, deze verder ontwikkelen en met passie inzetten om nog meer te leren. 

 

Het mooie is dat we dit ook belangrijk vinden voor al onze medewerkers.  Zo geven we een leven lang leren  inhoud.  

 

In de dagelijkse praktijk ziet u dit terug doordat we ons onderwijs aan de jongste kinderen in uitdagende, aansprekende en voor de kinderen herkenbare thema's verpakken zoals: de supermarkt,  we bouwen een huis,  op vakantie, de boerderij, het verkeer of mijn familie. 

 

Voor de oudere kinderen hebben we het vakgebied wereldorientatie waar aardrijkskunde, geschiedenis en biologie samenkomen in thema's als: de wereldkeuken, helden van toen en u, maar ook planeten en sterren. 

 

Het lukt ons om bij deze thema's mooie boeken en verhalen te verzamelen, waardoor lezen voor iedereen interessant wordt.  Je wilt toch immers meer weten over het onderwerp waar je aan werkt ? 

Wat is er mooier dan ook je creativiteit kwijt te kunnen in een thema ? De vele onderwerpen bieden volop aankopingspunten voor handvaardigheid, tekenen, kunst, cultuur en uitstapjes.