Digitale geletterdheid

Op De Kyckert vinden we het belangrijk dat de leerlingen zich niet alleen in de werkelijke wereld maar ook in de digitale wereld goed weten te redden.
 
"Digitale geletterdheid" heeft dan ook een welverdiende plek in ons onderwijs. Met het gebruik van iPads, Chromebooks, digiborden en moderne lesmethoden willen we de leerlingen voorbereiden op de wereld van nu en straks.

 

De kinderen van nu willen we een handje helpen om mediawijs te worden: wijs in het gebruik van media.    Op www.mediaopvoeding.nl en op https://www.vpngids.nl/veilig-internet/kind-en-jeugd/ staat veel informatie voor ouders/verzorgers.

 

Digital Skills for Kids

Met de oefenmaterialen van Digital Skills for Kids leren de leerlingen vanaf groep 5 werken in de digitale omgeving van Google. Ze leren over Google Drive, Google Documenten, Google Presentaties en Google Zoeken.

 

Mediamasters

De bovenbouwgroepen doen jaarlijks mee aan het landelijke initiatief Mediamasters, waarin de leerlingen tijdens de "Week van de mediawijsheid" bezig zijn met het thema Mediawijsheid, één van de vier pijlers van digitale geletterdheid.

Zie ook: https://mediamasters.nl/basis-onderwijs