Social Schools

OBS De Kyckert gebruikt het online communicatieplatform SocialSchools waarin school en ouders/verzorgers in een beveligde omgeving met elkaar kunnen communiceren. 

 

Ouders/verzorgers ontvangen na de start op onze school informatie om een persoonlijke account te activeren. Klik hier om naar de ouderportal van Social Schools te gaan of download de app voor de smartphone.

Zie ook: Veelgestelde vragen en antwoorden voor ouders

App

In de app van SocialSchools treft u informatie over de groep van uw kind,  kunt u de digitale kalender inzien en ontvangt u nieuwsberichten, oproepjes en heeft u de mogelijkheid om uw kind ziek te melden. Social Schools biedt een mobiele app voor iOS en Android. 

 

U kunt aankondigingen uit de schoolagenda exporteren naar uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen voor o.a. sportdagen en andere evenementen.

 

Mail

Ouders/verzorgers kunnen ervoor kiezen om via de mobiele app of via de mail op de hoogte te worden gehouden. Via mail houdt in dat u als ouders/verzorgers een mail ontvangen zodra er een bericht in SocialSchools is geplaatst. Deze instellingen beheert u via het menu 'Notificatie instellingen' en 'Nieuwsbriefinstellingen'.

 

Afgesloten omgeving

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders/verzorgers die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders/verzorgers hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

 

Ziekmelden of doorgeven van afwezigheid

Ziekmeldingen kunt u ook doorgeven via Social Schools. Op deze manier heeft de school bij de start van de dag een goed overzicht wie er aanwezig zullen zijn en blijft de school telefonisch goed bereikbaar. Ook tijdelijke afwezigheid (bijvoorbeeld bij dokters- en tandartsbezoekjes) kan door de ouders/verzorgers via Social Schools worden doorgegeven.